زندگینامه آلساندرو ولتا مخترع باتری

                         

 

ولت یکی از پرکاربردترین یکاهایی است که در علم فیزیک و به ویژه الکتریسیته وجود دارد؛ واحد اختلاف پتانسیل که به خاطر تلاش های زیادی که دانشمند معروف ایتالیایی، «ولتا» انجام داد نام آن را ولت گذاشته اند. امروز سالروز تولد این دانشمند بزرگ است.

«آلساندرو ولتا» 18 فوریه 1745 میلادی یعنی 265 سال پیش به دنیا آمد. باورتان می‌شود آن موقع هنوز باتری وجود نداشت و مردم فکر می‌کردند که بعضی حیوانات مثل قورباغه عضوی دارند که باعث به وجود آمدن جریان الکتریسیته می شود! اما ولتا بعد از سال‌ها آزمایش و تحقیق نشان داد که این طور نیست. در واقع ماجرا از این قرار بود که گالوانی که دانشمندی مشهور بود و سال‌ها روی الکتریسیته کار کرده بود، ادعا کرد که جریانی به نام الکتریسیته حیوانی وجود دارد. این مسئله زمانی برایش شکل گرفته بود که قورباغه مرده ای که دو جسم فلزی مثل گازانبر به آن وصل بودند، تکان خورد و گالوانی نتیجه گرفت که قورباغه مولد الکتریسیته است. اما بعد از او ولتا نشان داد که قورباغه در این جا نقش الکترولیت را داشته است چرا که در آب نمک خوابانده شده بود و وجود دو فلز و آب نمک باعث به وجود آمدن جریان الکتریسیته شده است.

باتری ای که ولتا اختراع کرد

به این ترتیب ولتا نه تنها یک پدیده مهم فیزیکی را کشف کرد، بلکه یکی از مهم‌ترین اختراع‌های تاریخ بشر، یعنی باتری را هم انجام داد و سر و صدای زیادی در مجامع علمی به راه انداخت. این باتری از دو قطعه مس و روی (الکترودها) و محلول اسید سولفوریک تهیه شده بود که به پیل ولتایی شهرت یافت. امروزه به پتانسیل الکتریکی دو سر باتری ولتاژ می‌گوییم که با واحد ولت سنجیده می‌شود و مبنای همه باتری‌های پیشرفته کنونی، همان باتری ولتایی 200 سال پیش است.

گزارش تخلف
بعدی